16 Kasım 2013 Cumartesi

HANGİ BESİNDE NE VAR NEYE YARAR?



 HANGİ BESİNDE NE VAR NEYE YARAR?
KİRAZ:kirazda kinik asit vardır böbrek taşını önler ,ayrıca levilöz şekeri vardır şeker hastalarına zararsızdır.
ANASON: İçinde anethol maddesi vardır koku vericidir
BADEM(acı badem):içinde pürik asit vardır,zehirdir hiçbir zaman yenmez fakat krem olarak ağrı kesici kramp giderici olarak kullanılır.
CEVİZ:İçinde gümüş iyonu vardır,beyin faaliyeti için gereklidir kalbe iyi gelir fazla yenirse kio yaptırır kalorisi yüksektir.
ÇÖREK OTU:nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlariçerir  solunum borusunu  genişletir,anti oksidandır karaciğeri güçlendirir yemeklere katarak kullanılmalıdır tek başına kullanılırsa barsak tıkanmasın yol açabilir.
ENGİNAR:ciarin maddesi vardır safra kesesi ve böbreklerin dostudur.
ISPANAK:yüksek oranda folik asit içerir,gut hastalığı,safra ve böbrek taşına yatkın olanlar  içerdiği oksalattan dolayı dikkatli tüketmelidir.
SİYAH ÜZÜM:Kabuğundaki fitoaleksin bileşiklerinden resveretrol kanser tümörleri oluşumunu engeller beyaz üzüm yerine siyah üzüm tüketmek daha faydalıdır.
KARANFİL:Eugenol denen bir uyuşturucu içerir lokal anastezi etkisi vardır,özellikle  diş ve diş eti ağrısı çekenler karanfil çiğnerse bir süre agrıyı azaltır.
KETEN TOHUMU:omega-3 içerir kilolu kişiler damar hastalığı olanlar ,kalp rahatsızlığl olanlar özelliklede trigiliseridi düşürdüğü için çok faydalıdır yemeklerde nasıl tuz gerekli ise keten tohumunuda aynı kulllanma alışkanlığı edinilmelidir.
KİRAZ:Antosiyanin içerir.kinik asit vardır  ağrı kesici ve böbrek taşı oluşımunu engeller.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.