HANGİ BESİNDE NE VAR NEYE YARAR?
KİRAZ:kirazda kinik asit vardır böbrek taşını önler ,ayrıca
levilöz şekeri vardır şeker hastalarına zararsızdır.
ANASON: İçinde anethol maddesi vardır koku vericidir
BADEM(acı badem):içinde pürik asit vardır,zehirdir hiçbir
zaman yenmez fakat krem olarak ağrı kesici kramp giderici olarak kullanılır.
CEVİZ:İçinde gümüş iyonu vardır,beyin faaliyeti için
gereklidir kalbe iyi gelir fazla yenirse kio yaptırır kalorisi yüksektir.
ÇÖREK OTU:nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlariçerir solunum borusunu genişletir,anti oksidandır karaciğeri
güçlendirir yemeklere katarak kullanılmalıdır tek başına kullanılırsa barsak
tıkanmasın yol açabilir.
ENGİNAR:ciarin maddesi vardır safra kesesi ve böbreklerin
dostudur.
ISPANAK:yüksek oranda folik asit içerir,gut hastalığı,safra
ve böbrek taşına yatkın olanlar içerdiği
oksalattan dolayı dikkatli tüketmelidir.
SİYAH ÜZÜM:Kabuğundaki fitoaleksin bileşiklerinden
resveretrol kanser tümörleri oluşumunu engeller beyaz üzüm yerine siyah üzüm
tüketmek daha faydalıdır.
KARANFİL:Eugenol denen bir uyuşturucu içerir lokal anastezi
etkisi vardır,özellikle diş ve diş eti
ağrısı çekenler karanfil çiğnerse bir süre agrıyı azaltır.
KETEN TOHUMU:omega-3 içerir kilolu kişiler damar hastalığı
olanlar ,kalp rahatsızlığl olanlar özelliklede trigiliseridi düşürdüğü için çok
faydalıdır yemeklerde nasıl tuz gerekli ise keten tohumunuda aynı kulllanma
alışkanlığı edinilmelidir.
KİRAZ:Antosiyanin içerir.kinik asit vardır ağrı kesici ve böbrek taşı oluşımunu
engeller.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.